Brasov_winter-1200x900.jpg

Dupa ce am vazut plutind in aer bucuria sarbatorilor, in Brasov se simte in continuare mirosul iernii, al fericirii și emoția din sufletele oamenilor. Asta pentru ca Brașovul se transformă in fiecare iarna într-un „Oraș de Poveste” care invita intotdeauna spectatorii sai sa se bucure de experiente unice pe care le pot trai doar pe un taram de vis ca acesta.

Spectacolul peisajelor, bogatia culturala oferita de o istorie si o actualitate remarcabila si ospitalitatea oamenilor sai, fac ca Brasovul sa fie o destinatie excelenta pentru cei care doresc sa prelungeasca vacanta de iarna in urmatoarele luni.

Brasovul este atestat documentar in anul 1234 in Catalogul Ninivensis cu numele de Corona. In a doua jumatate a secolului al XIV-lea, este declarat centru administrativ si eclesiastic al Tarii Barsei (Corona, Kronstadt, Brasso), “oras liber regal”, unul dintre centrele economice si culturale ale Transilvaniei.

Fiind situat la poalele muntilor, in Depresiunea Transilvaniei, orasul Brasov a fost dintotdeauna o bijuterie pentru iubitorii sporturilor de iarna. Nu departe de oras doritorii pot escalada cei mai inalti muntii din Romania: Muntii Fagaras, cu cele mai inalte varfuri din Romania: varful Moldoveanu (2543 m) si varful Nehoiu (2535 m); Muntii Bucegi, cu o fauna si o vegetatie spectaculoasa; Muntele Tampa, care este simbolul Brasovului si o frumoasa destinatie turistica, cu un varful de 995 m, ofera o panorama extraordinara a Brasovului vechi.

Muntele Postavarul nu este doar cea mai buna destinatie de schi din Romania, avand la poale Poiana Brasov, ci si un loc potrivit pentru a studia diferite plante si animale salbatice ca ursii si cerbii.

Muntii Piatra Craiului, aflati la 25 de kilometri distanta de Brasov, au fost declarati rezervatie naturala. Puteti admira aici vegetatie montana rara sau doar escalada varfurile sale spectaculoase.

Poiana Brasov inconjurata de patru munți: Postăvaru, Piatra Craiului, Bucegi si Piatra Mare, este una dintre top 10 stațiuni din Europa, situata la doar 12 km de orașul Brașov, de unde se poate ajunge ușor în doar 20 de minute, cu autobuzele care pleacă din centru; este situata la o altitudine de 1030 de metri deasupra nivelului mării, în munții Postăvaru și înălțimea sa maxima este de 1,799 metri.

Aceasta are 7 pârtii de schi fantastice, cu diferite grade de dificultate (3 negre, 1 roșie și 3 albastre), extinse între păduri și cu zăpadă de calitate excelentă, timp de 4-5 luni pe an, oferind vizitatorilor vederi spectaculoase și kilometri de coborâri si este un loc excelent pentru schi sau snowboard.

Echipa Apollonia va invita sa petreceți alături de noi următoarele luni, pentru a va bucura din plin de o iarna de poveste, in camerele noastre călduroase si confortabile.  Vom fi incantați sa va punem de asemenea la dispoziție serviciile noastre de transfers cu șoferi profesionali sau sa va organizam excursii in minunatele împrejurimi ale Brașovului care cu siguranța va vor surprinde si fascina.

Va asteptam cu drag!