Valentine´s Day, Dragoste, Distracție și Istorie

8 februarie 2017 by admin-hotel-apollonia
VantinesDay2017-1200x533.jpg

Hotel Apollonia va așteaptă pe 14 Februarie, pentru a sărbători împreună ziua universal cunoscuta precum Ziua Îndrăgostiților, ziua in care zboară în aer bule fericire, în care indragostitii, prietenii și soții exprima dragostea și afecțiunea.

Există mai multe legende cu privire la istoria San Valentin și singura certitudine este că există mult mister și istoria exactă este neclară.

Vă invităm să împărtășiți momentele dulci într-o atmosferă specială în camerele noastre îmbrăcate de sarbatoare, cu un decor romantic și petale de trandafir, și sa inaugurati un sejur de neuitat, cu o sticlă de șampanie.

Dragostea, O Legenda cu antichitate

Una dintre cele mai cunoscute legende datează din secolul al treilea in Roma. In acest moment, era interzisă căsătoria de soldați, din moment ce regatul a crezut ca barbatii singuri sunt mai buni soldați in luptă decât cei care s-au căsătorit, fiind atașati emoțional de familiile lor. Având în vedere această situație s-a născut figura preotului creștin Valentin, care a considerat obligația pentru soldați nedreapta și decide să uneasca în căsătorie cuplurile cu binecuvântarea creștină. Astfel, figura lui Valentin apare ca protector al indragostitilor, deoarece realizează căsătorii secrete în întreaga Roma, până când el este chemat de Impăratul Claudius al II-lea.

Asterios, un locotenent de la Roma, a fost responsabil pentru condamnarea lui Valentin. El a batjocorit religia creștină și l-a pus la incercare pe Valentin, întrebând dacă poate reda vederea uneia dintre fiicele sale născute oarbe. Preotul a acceptat și minunea a avut loc. Asterios și familia lui au devenit creștini, dar nu au putut salva martiriul lui Valentin, acesta fiind executat la data de 14 februarie. Două secole mai târziu, aceeași Biserică Catolică a reînviat povestea, și curând, Valentin a fost canonizat.

O alta legenda spune ca Valentin a scris primul “Valentin“, la fel, atunci cand el insusi s-a indragostit de o femeie tânără (eventual fiica lui Asterios), care l-a vizitat în timpul detenției sale. Înainte de moartea sa, se spune că el a scris o scrisoare pentru ea si că a semnat “De la Valentin al tau,” o expresie care este folosita în prezent.

Din cauza acestor povestiri, aproape în mod neintenționat, Valentin a devenit patronul indragostitilor si al prieteniilor.

Echipa Apollonia va ureaza La multi Ani de Ziua Îndrăgostiților!