Martie Mărţişor, Tradiţii, Istorie şi Bucurie!

Martisor-1200x533.jpg

Hotel Apollonia are onoarea de a invita toate doamnele şi domnişoarele, pentru a sărbători un 8 Martie de neuitat, într-un oraș de vis. Ziua Internațională a Femeii, este o zi minunata, in care reprezentantele sexului feminin, celebreaza victoria in urma luptei pentru drepturile femeilor. Romania are ca simbol al acestei zile, care se sarbatoreste in aceeasi zi cu Ziua Mamei, Mărţişorul, un detaliu care pune zambetul pe buzele oricarei femei de fiecare data cand i se daruieste.

Originea Mărţişorul

Mărţişorul are ca origine o moneda de aur cu o sfoara atasata care era realizata din doua parti impletite intre ele, una alba si alta rosie. Aceasta obisnuia sa fie purtata de copii la gat si conform anumitor credinte aceasta amuleta aducea noroc si bucurie. Fetele obisnuiau sa poarte martisorul pana cand infloreau copacii, iar in acel momento il legau de trunchiul unui copac si isi cumparau ulterior branza cu moneda, fapt care le ajuta sa aiba o fata frumoasa si alba pe parcursul intregului an.

Dupa o anumita perioada, margelele au luat locul monedei. In anumite zone alte tarii, martisorul este purtat la mana toata luna martie. La sfarsitul lunii martie, inainte sa rasara soarele, fetele il innoada de trunchiul unui copac sau il pun intr.-un arbust de trandafiri, pentru a li se indeplini toate dorintele.

Snurul realizat din firula alb si cel rosu, a fost initial un simbol folosit de daci inainte ca romanii sa ii cucereasca. In acele timpuri snurul avea doua culori: alb si negru. Culoarea neagra reprezenta lana neagra inmanata de Baba Dochia nurorii sale, si simboliza intunericul iernii, iar culoarea alba simboliza lumina primaverii. Dupa cum spune legenda, lana s-a transformat din negru in alb prin sacrificiul fetei. Din acest motiv partea rosie din martisor reprezinta sangele si sacrificiul, iar primavara si martisorul vor fi mai puternici decat intunericul cu ajutorul lui Isus Cristos.

Astazi, Martisorul este simbolul primaverii, iar realizarea lui este o adevarata opera de arta. Oamenii daruiesc de 1 Martie, Martisoare celor pe care le iubesc, ca simbol al admiratiei, dragostei, prieteniei, ca respect si stima speciala pentru doamne si domnisoare.

Ziua femeii a fost recunoscută ca sărbătoare internațională în 1977 si a devenit o tradiție în majoritatea țărilor din Europa și din SUA. Ziua de 8 Martie este pe plan internaţional Ziua Femeilor Militante, a celor care au drept de vot, drept la proprietate, drept la educație, la divorț, la asistență medicală.

Echipa Apollonia va ureaza La Multi Ani si un calduros 8 Martie şi vă invită să va bucuraţi de oferta specială de primăvară cu o reducere de 10% la toate rezervările făcute prin intermediul web.