1 Iunie, Ziua Internaţională a Copilului

15 februarie 2016 by admin-hotel-apollonia
Ziua-copilului-2017-1200x533.jpg

Va invitam sa petreceti o zi minunata in Brasov, alaturi de cei mici pentru a sarbatori impreuna un 1 Iunie plin de bucurii si surprize.

Orasul de la poalele muntilor, de o frumusete nemasurata, ofera oportunitati extraordinare pentru a petrece aceasta zi unica, atat de speciala, iar echipa Apollonia va ofera camere confortabile in care va veti putea odihni dupa atatea si atatea nazbatii.

Cei mici care sunt pasionati de animale pot vizita Gradina Zoologica, recent renovata si situata in cartierul Noua, unde se pot admira cele trei atracţii unice în România -Casa cu Ocol, Planetariu şi o panoramă extraordinară a leilor şi tigrilor. Gradina se află la poalele pădurii şi găzduieşte exemplare de pasari si mamifere.

Parcul zoologic are amenajat în incintă un loc de joacă pentru copii şi câteva foişoare unde vizitatorii se pot relaxa la umbră si loc special de servit masa. Cei mici indragostiti de dulciuri pot incepe vizita in cofetaria de la intrare unde por savura prajituri delicioase si inghetata.

Nu se știe exact de cât timp se sărbătorește Ziua Internaţională  a Copilului pe data de 1 iunie în România. 1 iunie a devenit Ziua Internaţională a Copilului în anul 1925, la Geneva, în cadrul Conferinței Mondiale pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor. Atunci mai multe țări au adoptat conceptul de Ziua Internaţională a Copilului, dar anumite țări au decis ca aceasta să nu fie sărbătorită în 1 iunie, ci într-o altă zi.
Ziua Internaţională a Copilului  a fost inaugurată pentru a sărbători copilăria și a aminti adulților că cei mici trebuie rasfatați și incurajați să se bucure de fiecare zi. Totodată, adultii au ocazia sa retrăiască momentele de neuitat ale copilăriei, alaturi de cei mici si sa vada prin ochii lor viata cu aceeasi entuziasm de odinioara.

1 iunie reprezintă ziua în care toţi copiii trebuie să se simtă bine, să primească cadouri, să se distreze împreună si ne îndeamnă să ne minunăm şi să ne bucurăm de fiecare zi şi clipă a vieţii, precum cei mici.

Tările care sărbătoresc pe data de 1 iunie Ziua Internaţională a Copilului sunt Bulgaria, Rusia, China, Polinia, Etiopia, Serbia, Ucraina și Vietnam.

Ziua Internaţională a Copilului a fost sarbatorită pentru prima oara în lume în octombrie 1953 şi a fost sponsorizată de către Uniunea Internaţională pentru Bunăstarea Copilului din Geneva.

Ideea de a avea o zi internaţională a pornit de la Rubab Mansoor, un elev în clasa a VIII-a şi a fost acceptată şi adoptată de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite în anul 1954.

Va asteaptam cu drag, pentru a fi împreună copii pentru o zi!

Echipa Apollonia